Neem contact met ons op
0543 - 564 478

Warmtepompen

Als specialist op het gebied van duurzame installaties informeert Kruisselbrink Installaties u graag over de mogelijkheden op het gebied van warmtepompen. 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een slim systeem dat in staat is om warmte te onttrekken uit de buitenlucht, de bodem en het grondwater, en deze warmte te gebruiken om een ruimte te verwarmen. Het is een verantwoorde, duurzame manier om uw woning of bedrijfspand te verwarmen. Echter kan een warmtepomp gedurende de zomermaanden ook gebruikt worden om ruimtes te koelen!

Bronnen

De eerste bron is de buitenlucht; de warmte wordt aan de lucht onttrokken en gebruikt om uw water te verwarmen. De tweede bron is het grondwater. Dit wordt door de warmtepomp naar de oppervlakte gepompt, waarna de warmte eruit wordt getrokken. Het koude water stroomt vervolgens weer terug de grond in. Deze twee manieren zijn relatief eenvoudig toe te passen. Dan is er nog de derde bron, namelijk de bodem. Het aardoppervlak wordt verwarmd door de zon, en door een slim leidingstelsel onder de grond aan te leggen is het mogelijk om ook hier warmte aan te onttrekken. Omdat er voor een bodem warmtepomp wel ingrijpende werkzaamheden uitgevoerd moeten worden, is deze manier van verwarmen alleen interessant bij nieuwbouwwoningen. 

Rendement

Een warmtepomp kan ongeveer 75% van de warmte die nodig is om een gemiddeld huis te verwarmen, zelf generen. De rest van de energie wordt gebruikt om de warmtepomp te laten functioneren. Dat betekent dat voor elke 25 euro die u aan energie gebruikt, u 100 euro aan warmte opwekt.

Meer weten?

Wilt u weten of een warmtepomp ook voor u tot de mogelijkheden behoort? Neemt u dan contact op met Kruisselbrink Installaties! Wij kunnen tevens de investering, de terugverdientijd en besparingsmogelijkheden voor u in kaart brengen. Ons bedrijf is gevestigd in Winterswijk, maar we zijn werkzaam in de hele Achterhoek.

Klik hier voor alle ISDE subsidie mogelijkheden in 2019!

Meer informatie over Warmtepompen? Neem contact op!